Laxtaco med majs och tomatsallad

6
0
Laxtaco med majs och tomatsallad

Fredagstacon kan behöva en god fisk som omväxling. Saftig ugnsbakad lax tillsammans med säkra smakfavoriter som majs och sweet chili i en tomatsallad blir både gott och ger tillskott av omega-3. Fyll i tacoskal eller tacobåtar och hugg in.

Laxtaco med majs och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g laxfilé utan skinn
1 msk taco kryddmix
1 burk majskorn (à 340 g)
3 tomater
2 msk sweet chilisås
2 msk olja
1/2 msk färskpressad limejuice
salt och svartpeppar
8 tacobåtar stand´n stuff

Till servering

gräddfil
gärna avokado i klyftor utan skal

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3578 KJ / 855 kCal
Fett 454 g
Salt 294 g
Kolhydrater 709 g
Protein 364 g
Läs mer om näringsvärden