Laxtaco med majs och tomatsallad

6
0
Laxtaco med majs och tomatsallad

Fredagstacon kan behöva en god fisk som omväxling. Saftig ugnsbakad lax tillsammans med säkra smakfavoriter som majs och sweet chili i en tomatsallad blir både gott och ger tillskott av omega-3. Fyll i tacoskal eller tacobåtar och hugg in.

Skriv ut
Laxtaco med majs och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
laxfilé utan skinn
1 msk
taco kryddmix
1
burk majskorn (à 340 g)
3
tomater
2 msk
sweet chilisås
2 msk
olja
1/2 msk
färskpressad limejuice
-
salt och svartpeppar
8
tacobåtar stand´n stuff

Till servering

gräddfil
gärna avokado i klyftor utan skal

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3578 KJ / 855 kCal
Fett 45.4 g
Salt 2.94 g
Kolhydrater 70.9 g
Protein 36.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept