Laxtaco med majs och tomatsallad
Fredagstacon kan behöva en god fisk som omväxling. Saftig ugnsbakad lax tillsammans med säkra smakfavoriter som majs och sweet chili i en tomatsallad blir både gott och ger tillskott av omega-3. Fyll i tacoskal eller tacobåtar och hugg in.
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g laxfilé utan skinn
1 msk taco kryddmix
1 burk majskorn (à 340 g)
3 tomater
2 msk sweet chilisås
2 msk olja
1/2 msk färskpressad limejuice
salt
svartpeppar
8 tacobåtar stand´n stuff
Till servering
gräddfil
gärna avokado i klyftor utan skal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3578 KJ / 855 kCal
Fett45.4 g
Salt2.94 g
Kolhydrater70.9 g
Protein36.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer