Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxstroganoff

En stroganoff är en kötträtt med ryskt ursprung, men idag används namnet stroganoff om grytor av olika slag. Här serveras en stroganoff på lax med smak av paprika och tomat i krämig sås! Till det en syrlig sallad med fänkål och spenat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen. Skär den i kuber (3 x 3 cm).
  2. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
  3. Fräs lök och paprika i 2/3 av olivoljan tillsammans med tomatpuré och sambal oelek.
  4. Finhacka timjan. Tillsätt krossade tomater, grädde och timjan i grönsaksfräset. Låt småputtra under lock ca 10 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Ansa och strimla fänkålen tunt. Pressa saften ur citronhalvan och blanda med fänkålen och resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda spenaten med fänkålen precis innan servering.
  8. Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg laxbitarna ovanpå såsen. Sänk värmen, sätt på lock och låt ånga klart ca 5 minuter.
  9. Servera laxstroganoffen tillsammans med ris och fänkålssallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 560 g laxfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk sambal oelek
  • 1/3 kruka timjan
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 port ris (gärna basmatiris)
  • ca 250 g fänkål
  • 1/2 citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 65 g babyspenat
  • salt och peppar att smaka av såsen med
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2752 kJ / 657 kCal