Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Laxspett med örtpasta och bönsallad

Laxspett med örtpasta och bönsallad är en nyttig och enkel rätt att laga. Perfekt när du har ont om tid men ändå vill äta en bra middag. Färskost med färska örter och en sallad på gröna bönor och rödlök blir riktigt gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Baka spetten 15 minuter i 175°C varm ugn.
  3. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Vänd ihop bönorna med den finhackade rödlöken.
  4. Blanda den färdigkokta pastan med vatten och färskosten. Värm pastan så att osten och vattnet blandas väl med pastan. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Lägg upp spett, pasta och bönor på ett vackert fat eller på tallrikar.

För alla

Välj glutenfri pasta om du inte tål gluten. Färskosten byts till mjölkfri färskost s.k. Tofutti om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Gott att servera ett grovt bröd odh riven parmesan till pastan. Avsluta med nyskuren frukt.

Gröna tipset: Byt ut laxspetten mot quornbitar på spett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse frysta spett med lax
  • 4 port fullkornspasta
  • 1 paket färskost light med färska örter (à 200 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 paket gröna bönor
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar eller några varv på svartpepparkvarnen
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer