Laxsida i ugn med romsås

Lax passar perfekt ihop med dill och rom. Här lagas laxen i ugnen täckt av grön fin dill. Under tiden rör du ihop en god sås med rom och crème fraiche. Servera ugnslaxen med en fräsch sallad med bland annat fänkål och sparris.

Ingredienser
6 portioner
900 g delikatesspotatis
ca 1 kg laxfilé
salt
peppar
1 kruka dill
Romsås
2 dl crème fraiche
50 g löjrom eller ishavsrom
1 tsk färskpressad citronjuice
Sallad
1 fänkål (à ca 300 g)
250 g grön sparris
125 g rädisor
65 g babyspenat
Dressing
1 kruka gräslök
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2762 KJ / 660 kCal
Fett40 g
Salt1.7 g
Kolhydrater30 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stGott och enkelt! Fantastiskt god sallad!
Maria
Jättegott!!! Och enkelt
Marianne
Ska prova
Niklas
Jag älskar det
Anita
Hej Anita! Vad härligt att höra! ❤ Hälsningar Elina
ICA-köket
Mycket god helglax! Tar ca.30 min att laga till, så perfekt recept för en fredag kväll. Jag hade citron över laxen också. Jag gillar tomater, så jag hade några i salladen med. Mycket gott med delikatesspotatis!
Päivi