Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grönsaker med jordnötsdipp

Denna jordnötsdipp är riktigt imponerande med sin krämiga känsla från philadelphiaost och crème fraiche. Du smaksätter även dippen med mango chutney innan jordnötterna blandas ner i röran. Jordnötsdippen är ett suveränt tillbehör till det mesta.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg grönsaksstavarna i isvatten tills du ska packa picknickkorgen.
  2. Gör gärna individuella strutar av smörgåspapper.
  3. Torka av grönsakerna och fyll strutarna eller ta med grönsakerna i plastpåsar.
  4. Blanda ingredienserna till dippen och förvara kallt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj en laktosfri crème fraiche och philadelphiaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj en mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gurka i stavar
  • 1 påse minimorötter eller morötter i stavar (1 påse minimorötter motsvarar 3 morötter)
  • 1 knippe rädisor
Dipp
  • 100 g färskost
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk mango chutney
  • 4 msk grovhackade torrostade jordnötter
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?