Grönsaker med jordnötsdipp
Denna jordnötsdipp är riktigt imponerande med sin krämiga känsla från philadelphiaost och crème fraiche. Du smaksätter även dippen med mango chutney innan jordnötterna blandas ner i röran. Jordnötsdippen är ett suveränt tillbehör till det mesta.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004
Ingredienser
6 portioner
1 gurka i stavar
1 påse minimorötter eller morötter i stavar (1 påse minimorötter motsvarar 3 morötter)
1 knippe rädisor
Dipp
100 g färskost
1 dl lätt crème fraiche
3 msk mango chutney
4 msk grovhackade torrostade jordnötter
1 tsk socker
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gjorde den här som tillbehör till kall marinerad kyckling på en dopbuffé - den gjorde succé. Jag tillsatte dock lite chili för att få lite sting.
Helena
2011-06-23