Grönsaker med jordnötsdipp
Denna jordnötsdipp är riktigt imponerande med sin krämiga känsla från philadelphiaost och crème fraiche. Du smaksätter även dippen med mango chutney innan jordnötterna blandas ner i röran. Jordnötsdippen är ett suveränt tillbehör till det mesta.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004
Ingredienser
6 portioner
1 gurka i stavar
1 påse minimorötter eller morötter i stavar (1 påse minimorötter motsvarar 3 morötter)
1 knippe rädisor
Dipp
100 g färskost
1 dl lätt crème fraiche
3 msk mango chutney
4 msk grovhackade torrostade jordnötter
1 tsk socker
1 krm salt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj en laktosfri crème fraiche och philadelphiaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj en mjölkproteinfri färskost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gjorde den här som tillbehör till kall marinerad kyckling på en dopbuffé - den gjorde succé. Jag tillsatte dock lite chili för att få lite sting.
Helena
2011-06-23