Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxrulad med pinjenötter och äpplen

Underbar laxrulad med pinjenötter och äpplen. Knapriga, rostade pinjenötter, äppeltärningar och körvel kokas till en härlig blandning. Perfekt smak till de gravade laxruladerna. Idealiskt med rostat bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Rosta pinjenötterna ljusbruna i torr panna.
  3. Koka upp vattnet och äppeljuicen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i juiceblandningen.
  4. Lägg i äppeltärningarna, pinjenötterna och körveln. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen tills blandningen börjar stelna.
  5. Lägg ut laxskivorna omlott på en bit plastfolie. Stryk ut fyllningen över laxen. Rulla ihop och packa in ruladen i plastfolie och därefter aluminiumfolie.
  6. Låt ruladen ligga i kylen över natten. Skär sedan i skivor och servera med tunt rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gelatinblad
  • 2 äpplen (2 st motsvarar ca 250 g)
  • 2 msk pinjenötter
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl konc äppeljuice
  • 1/2 msk hackad färsk körvel
  • 200 g gravad lax i skivor
  • salt och peppar
  • rostat bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer