Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med ört- och tomathack, rostad paprika och pinjenötter

Vacker och smakrik pastarätt med kryddigt tomathack och rostad paprika. Denna färgsprakande rätt toppar du med rostade pinjenötter och garnerar med färska basilikablad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på paketet.
  2. Blanda finhackade tomater, finhackad körvel och finhackad basilika. Smaksätt blandningen med olivolja, citronjuice, salt och nymalen svartpeppar. 
  3. Skär grillad paprika i grova strimlor och blanda med pastan.
  4. Lägg upp i djupa tallrikar. Skeda över tomathacket. Avsluta med att strö över rostade pinjenötter. Garnera gärna med färska basilikablad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spaghetti
  • 2 finhackade tomater
  • 1/2 kruka finhackad körvel
  • 1/2 kruka finhackad basilika
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 burk grillad paprika (à 290 g)
  • 1/2 dl pinjenötter
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer