Spaghetti med ört- och tomathack, rostad paprika och pinjenötter
Vacker och smakrik pastarätt med kryddigt tomathack och rostad paprika. Denna färgsprakande rätt toppar du med rostade pinjenötter och garnerar med färska basilikablad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
4 portioner
400 g spaghetti
2 finhackade tomater
1/2 kruka finhackad körvel
1/2 kruka finhackad basilika
1/2 dl olivolja
1 msk citronjuice
salt
nymalen svartpeppar
1 burk grillad paprika (à 290 g)
1/2 dl pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Stekte tomaterna och örterna med både vitlök och gullök. Kryddade med lite ciliflakes.
Malin
2024-03-17Ville ha en varm rätt så jag lade alla ingredienserna inkl paprikan i kastrull och lät det hela sjuda lite försiktigt tillsammans med hackad vitlök. Serverade riven parmesan, lufttorkad skinka och ruccola till. Mums...
Emelie
2020-08-06