Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxröra på tortillasnittar med löjrom

Aptitlig och snygg förrätt med smaker av havet. Laxröran med äpple, senap, crème fraiche och gräslök smakar suveränt på de krispiga snittarna som gräddats i ugnen. Toppa laxsnittarna med en klick löjrom.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär varje bröd i 8 trekanter. Grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter.
  3. Ta bort skinnet och hacka laxköttet. Kärna ur och tärna äpplena. Skala och finhacka löken. Blanda ihop lax, äpple, lök, crème fraiche, senap och gräslök.
  4. Till servering: Fördela röran på hälften av brödsnittarna. Lägg på de andra bröden lite snett och toppa med löjrom. Några gräslöksstrån ger ett extra festligt intryck.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 vetetortillas (ca 20 cm i diameter)
  • 300 g citrusgravad lax
  • 2 röda små äpplen
  • 1/2 rödlök
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 150 g löjrom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?