Laxpudding i panna med dillsmör och ärter

3
1
Laxpudding i panna med dillsmör och ärter

Det här receptet på laxpudding i panna med dillsmör och ärter är en utsökt vardagsmiddag då den är snabblagad och utomordentligt god. En mättande och lite lyxigare rätt som de flesta uppskattar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2011

Laxpudding i panna med dillsmör och ärter

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g gravad lax i skivor
ca 800 g kokt potatis (helst kall)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
200 g frysta gröna ärtor

Äggstanning

5 ägg
1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
1/3 kruka hackad dill
2 krm salt
1 krm peppar

Dillsmör

50 g smör eller margarin
1/3 kruka hackad dill

Till servering

citronklyftor

För alla

Rätten är glutenfri, men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserat mjölkalternativ.

Gör så här

Tips

Koka gärna potatisen dagen innan. Annars – skär den i skivor och förkoka ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Låt ånga av innan du fortsätter. Skirat dillsmör: Smält 50 g smör i en kastrull (för 4 port). Häll över i en skål, se till att bottensatsen inte följer med. Blanda i hackad dill. Håll varmt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Dagmar

2021-10-03

Wow! Jag lyckades vända alltihop med hjälp av en stor tallrik, jösses! Ett gott råd e att låta äggstanningen stelna ordentligt, lägre värme å tålamod, lossa kanterna å bara gör det! Gott Kan rekommenderas varmt.

Näringsvärde per portion

Energi 3031 KJ / 724 kCal
Fett 315 g
Kolhydrater 641 g
Protein 404 g
Läs mer om näringsvärden