Laxpudding i panna med dillsmör och ärter
Det här receptet på laxpudding i panna med dillsmör och ärter är en utsökt vardagsmiddag då den är snabblagad och utomordentligt god. En mättande och lite lyxigare rätt som de flesta uppskattar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g gravad lax i skivor
ca 800 g kokt potatis (helst kall)
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
200 g frysta gröna ärtor
Äggstanning
5 ägg
1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %)
1/3 kruka hackad dill
2 krm salt
1 krm peppar
Dillsmör
50 g smör eller margarin
1/3 kruka hackad dill
Till servering
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3031 KJ / 724 kCal
Fett31.5 g
Kolhydrater64.1 g
Protein40.4 g
Kommentar
Wow! Jag lyckades vända alltihop med hjälp av en stor tallrik, jösses! Ett gott råd e att låta äggstanningen stelna ordentligt, lägre värme å tålamod, lossa kanterna å bara gör det! Gott Kan rekommenderas varmt.
Dagmar
2021-10-03