Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Laxpudding

Laxpudding är en matig pudding på potatis, lax, lök och dill. Äggstanning med stark senap gör rätten pigg. Servera gärna med brynt smör, citron och en grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatisen. Skiva den gravade laxen. Skala och skiva löken. Fräs lök i lite matfett i ca 5 min. Smörj en ugnssäker form. Varva ingredienserna till laxpuddingen i formen.
  2. Äggstanning: Vispa lätt ihop gräddmjölk, ägg, senap, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen. Grädda i 175°C, 20-25 min tills puddingen har stannat.
  3. Servera gärna med brynt smör, citron och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis (kokt, med skal)
  • ca 300 g gravad lax
  • 1 stor gul lök
  • 1/2 knippe dill (hackad)
Äggstanning
  • 3 dl gräddmjölk
  • 3 ägg
  • 1 msk svensk senap (stark)
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?