Inkokt lax med pepparrotskräm
Kvällens middag är en klassisk husmansrätt som är otroligt enkel att tillaga och väldigt god. Den inkokta laxfilén serveras med en smarrig kräm gjord på smetana, färsk dill och riven het pepparrot. Såsen tillför ett lagom sting och gifter sig fint med laxen. Servera fisken med nykokt potatis, krispiga röda rädisor och gurka. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017
Ingredienser
2 portioner
ca 450 g potatis
1 msk riven pepparrot
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl smetana
salt
peppar
8 rädisor
1/2 gurka
1 förp inkokt lax (à 270 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2830 KJ / 674 kCal
Fett37 g
Salt3.3 g
Kolhydrater45.4 g
Protein37.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket enkelt och gott. Gjorde mer sås och den gick åt !
Jan
2021-12-01