Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Inkokt lax med pepparrotskräm

Kvällens middag är en klassisk husmansrätt som är otroligt enkel att tillaga och väldigt god. Den inkokta laxfilén serveras med en smarrig kräm gjord på smetana, färsk dill och riven het pepparrot. Såsen tillför ett lagom sting och gifter sig fint med laxen. Servera fisken med nykokt potatis, krispiga röda rädisor och gurka. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och riv pepparroten. Hacka dillen grovt. Blanda smetana med pepparrot och dill och smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj rädisorna och skär gurkan i bitar.
  4. Servera laxen med krämen och grönsakerna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på laxen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 450 g potatis
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 dl smetana
  • salt och peppar
  • 8 rädisor
  • 1/2 gurka
  • 1 förp inkokt lax (à 270 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2830 kJ / 674 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept