Inkokt lax med pepparrotskräm

3
0 Klimatsmart
Inkokt lax med pepparrotskräm

Kvällens middag är en klassisk husmansrätt som är otroligt enkel att tillaga och väldigt god. Den inkokta laxfilén serveras med en smarrig kräm gjord på smetana, färsk dill och riven het pepparrot. Såsen tillför ett lagom sting och gifter sig fint med laxen. Servera fisken med nykokt potatis, krispiga röda rädisor och gurka. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2017

Inkokt lax med pepparrotskräm

Ingredienser

2 portioner
ca 450 g
potatis
1 msk
riven pepparrot
1
ask färsk dill (à 20 g)
1 dl
smetana
-
salt och peppar
8
rädisor
1/2
gurka
1
förp inkokt lax (à 270 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på laxen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2830 KJ / 674 kCal
Fett 37 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 45.4 g
Protein 37.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept