Laxpasta med apelsin och basilika
Härlig och annorlunda pastasås med lax, apelsin och basilika. Till laxpastan behöver du ingredienser som purjolök, vitlök, paprika, grädde, laxfilé och parmesanost. Otroligt gott!
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex fusilli
1 liten purjolök i bitar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 röd paprika i bitar
2 msk smör (margarin eller olivolja)
2 dl hönsbuljong (eller fiskbuljong tärning eller fond + vatten)
2 dl matlagningsgrädde
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk hackad basilika
salt och peppar
maizenaredning för ljusa såser
600 g laxfilé i tärningar
1 dl riven parmesan
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna är en klassiker i vårt hem. Vi använder Västerbotten ost strödd över istället för parmesan, sååå mycket godare om man gillar den osten. Köper ibland billiga påsar med tärnad fisk och har i. Då är det både vit fisk och lax.
Petra
2024-03-03Jättegod rätt. Har gjort den flera ggr o byter ofta ut laxtärningar mot rökt lax o klipper ner små bitar i såsen. Blir minst lika bra...
Fredrik
2012-01-15Faktiskt jätte gott! Krämig och smarrig!
Ulrika
2009-04-15