Laxpasta med apelsin och basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxpasta med apelsin och basilika

Härlig och annorlunda pastasås med lax, apelsin och basilika. Till laxpastan behöver du ingredienser som purjolök, vitlök, paprika, grädde, laxfilé och parmesanost. Otroligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Fräs grönsakerna i matfett eller olja i en stekpanna. Häll på buljong och matlagningsgrädde och låt koka upp.
  3. Låt koka ca 5 minuter tills grönsakerna är halvmjuka. Smaka av med apelsinjuice, basilika, salt och peppar. Red ev med maizena.
  4. Lägg i laxtärningarna och låt dem sjuda försiktigt ca 5 minuter eller tills laxen är genomkokt.
  5. Blanda med pasta och strö över parmesanost och krydda rikligt med svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex fusilli
  • 1 liten purjolök i bitar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 röd paprika i bitar
  • 2 msk smör (margarin eller olivolja)
  • 2 dl hönsbuljong (eller fiskbuljong tärning eller fond + vatten)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 msk hackad basilika
  • salt och peppar
  • ev maizenaredning för ljusa såser
  • 600 g laxfilé i tärningar
  • 1 dl riven parmesanost
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info