Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxpaket Château de Berne

Magnifik och elegant förrätt - laxpaket Chateau de Berne. Superb rökt lax med läcker selleriremoulade. Garnera laxpaketen med finskuren, härlig fänkål, kapris och syrlig citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Selleriremoulade: Blanda en dressing av crème fraiche, majonnäs och senap. Pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner rotsellerin. Detta kan göras i förväg.
  2. Putsa laxskivorna. Använd en stor eller två mindre skivor och lägg dem i en skål eller vid kopp så att de hänger över kanten.
  3. Fyll laxskålen med lite finrivna morötter och selleriremoulade samt lite finhackat grönt från fänkålen. Vik sidorna över till ett paket. Gör likadant med resten och ställ dem i kylen en stund.
  4. Vid servering, vänd laxpaketet med skarven nedåt. Lägg på garneringen och droppa olivolja smaksatt med pressad citron på tallriken.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora skivor rökt lax eller dubbelt så många små skivor (4 skivor motsvarar ca 200 g)
  • 2 dl finrivna morötter
Selleriremoulade
  • 1 dl crème fraiche
  • ca 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • svartpeppar
  • ev lite salt
  • 2 dl finriven rotselleri (2 dl motsvarar ca 150 g)
Garnering
  • blandad sallad
  • finskuren fänkål
  • stor kapris
  • olivolja
  • pressad citron
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info