Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxkotlett med limesmör

Laxkotlett med limesmör är en riktigt härlig måltid som du både kan steka eller lägga på grillen. Gnugga in laxen med rosépeppar och blanda smöret med lime och persilja. Servera den goda laxen med bakad potatis och en grönsallad. Perfekt på sommaren.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i skivor 1 1/2-2 cm tjocka tvärs över benet (Stillahavslax, t ex Silver Bright, går bra.). Putsa bort ev fenor och lösa skinnbitar.
  2. Blanda smöret med saft av pressad lime, salt och hackad persilja. Forma smöret till en rulle och lägg i folie i kylskåp.
  3. Pensla laxkotletterna med olja och krydda med krossad rosépeppar och salt. Gnid in kryddorna i laxköttet. Stek laxkotletterna 3-4 minuter per sida utan extra matfett.
  4. Servera kotletterna med en limesmörsskiva och en limeskiva ovanpå varje kotlett samt bakad potatis och blandad grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg lax i bit
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • saft av 1 lime
  • 1 krm salt
  • 2 msk hackad persilja
  • olja
  • rosépeppar
  • 1 tsk salt
  • 4 bakpotatisar
  • grönsallad
  • gurka
Lägg till i inköpslistan