Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxgryta toppad med sesamkakor

Laxgryta toppad med sesamkakor är en färgrik och suverän fiskrätt. Härliga grönsaker gör sällskap med fisken ner i grytan. Vitlök, timjan och apelsin tillför goda smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i tärningar ca 2 cm. Skala potatis, morötter, lök. Skär potatis och morötter i lika stora bitar som laxen. Skala, hacka lök och vitlök. Pressa saften ur apelsinen.
  2. Fräs alla grönsaker med timjan i olivolja. Tillsätt apelsinjuice, vatten och buljongtärningar koka sakta i 15-20 minuter. Skär tomaterna i bitar. Låt tomaterna och laxen koka med de sista 5 minuterna. Krydda med salt och peppar.
  3. Bryt sesamkakorna i mindre bitar och strö på laxgrytan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 150 g)
  • 600 g potatis
  • 200 g morötter (gärna gula)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 apelsin
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 10 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tomater
  • salt och peppar
  • 1 påse sesamkakor (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer