Laxpaj i långpanna med lakritssmak

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
3
Laxpaj i långpanna med lakritssmak

Paj är den ultimata festmaten – särskilt om du gör den i långpanna! Här samsas kallrökt lax med apelsin, tomater, fänkål och lakritsspulver som ger spännande smakbrytning.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Laxpaj i långpanna med lakritssmak

Ingredienser

10 portioner
300 g smör
7 dl vetemjöl
4 msk vatten

Fyllning

2 gula lökar
700 g fänkål
2 msk smör
1 1/2 tsk lakritspulver (kan uteslutas, finns att köpa i specialbutiker och på nätet)
3 tomater
300 g kallrökt lax i skivor
8 ägg
2 dl mjölk (3 %)
4 dl vispgrädde
rivet skal av 2 apelsiner
1 tsk salt
2 krm peppar
4 dl riven, lagrad ost
färsk timjan till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod, gjorde den med färdig köpt pajdeg för att spara tid och det funkade fint. Kommer säkert göra den igen, bra bjudmat om man är många.

Jenny

2021-07-13

Jättegod paj med härligt fyllig smak av lakrits. Nästa gång drar jag dock ner rejält på saltet eftersom den rökta laxen tillför nästan tillräckligt i sig.

Solveig

2012-04-13

Jättegod paj, dock valde vi att inte ha i lakritspulvret, eftersom vi inte är så förtjusta i lakrits.

Nina

2012-04-08

Testa liknande recept

Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laxröra med äpple och fänkål på surdegsknäcke
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålssoppa med fyllda laxrullar
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varmrökt lax med krämig fänkålssallad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsråraka med stekt ägg och fänkålsdill
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga