Laxgryta med tomat och vin
Välsmakande laxgryta med fänkål, zucchini, tomater och vitt vin. En uppskattad och god gryta som är enkel att tillaga. Servera med rostat bröd och en klick crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
4 portioner
500 g laxfilé utan skinn
1 liten gul lök
15 cm purjolök
1 liten fänkål (à 250 g)
1 zucchini (à 250 g)
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 1/2 msk konc fiskfond
3 msk hackad persilja
1 citron (finrivet skal)
2 1/2 dl vitt vin
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Allt ok väldigt gott vi öka på grönsaker Focaccia till 👌🏻 Agneta
Agneta
2020-09-20Mindre citronskal, tog 2 fiskbuljongtärningar, mer salt och peppar. Lät det sjuda 10-15 min innan laxen lades i. Vi hade ris till.
Phoebe
2020-09-16Ett mellanting mellan soppa och gryta. Koktiden innan fisken läggs i är för kort i receptet - smakerna hinner inte gifta sig. Godare dagen efter. Hade ej lax hemma så tog fisktärningsmix istället. Creme fraiche med vitlök samt bröd är ett måste till. Annars blir det inte mättande nog.
Christina
2010-01-25