Laxgryta med tomat och vin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxgryta med tomat och vin

Välsmakande laxgryta med fänkål, zucchini, tomater och vitt vin. En uppskattad och god gryta som är enkel att tillaga. Servera med rostat bröd och en klick crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Krydda runt om med salt och peppar.
  2. Skala och finhacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa, dela och strimla fänkålen. Skär zucchinin i små tärningar. Grovhacka burktomaterna.
  3. Fräs lök, purjolök, fänkål och zucchini i olja ca 3 minuter i en gryta. Tillsätt fond, persilja, citronskal, tomater + tomatspad och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 5 minuter.
  4. Lägg i laxen och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna laxgrytan med rostat bröd och en klick crème fraiche smaksatt med finriven vitlök.

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fiskfonden och välj lämpliga tillbehör.

Tips

Går att variera med t ex mango chutney, färska örter eller sambal oelek och honung.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 liten gul lök
  • 15 cm purjolök
  • 1 liten fänkål (à 250 g)
  • 1 zucchini (à 250 g)
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 1/2 msk konc fiskfond
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 citron (finrivet skal)
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info