Laxgryta med tomat och vin

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
3
Laxgryta med tomat och vin

Välsmakande laxgryta med fänkål, zucchini, tomater och vitt vin. En uppskattad och god gryta som är enkel att tillaga. Servera med rostat bröd och en klick crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Laxgryta med tomat och vin

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé utan skinn
1 liten gul lök
15 cm purjolök
1 liten fänkål (à 250 g)
1 zucchini (à 250 g)
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 1/2 msk konc fiskfond
3 msk hackad persilja
1 citron (finrivet skal)
2 1/2 dl vitt vin
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Allt ok väldigt gott vi öka på grönsaker Focaccia till 👌🏻 Agneta

Agneta

2020-09-20

Mindre citronskal, tog 2 fiskbuljongtärningar, mer salt och peppar. Lät det sjuda 10-15 min innan laxen lades i. Vi hade ris till.

Phoebe

2020-09-16

Ett mellanting mellan soppa och gryta. Koktiden innan fisken läggs i är för kort i receptet - smakerna hinner inte gifta sig. Godare dagen efter. Hade ej lax hemma så tog fisktärningsmix istället. Creme fraiche med vitlök samt bröd är ett måste till. Annars blir det inte mättande nog.

Christina

2010-01-25

Testa liknande recept

Citron- och honungsmarinerad fänkål och zucchini
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad falukorv provencale
Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Medelhavsgrönsaker med mozzarella
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Soppa med zucchini, fänkål och dill
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad lax med rostade grönsaker och salsa verde
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax i grönsakssås
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga