Laxgryta med tomat och vin

11
3
Laxgryta med tomat och vin

Välsmakande laxgryta med fänkål, zucchini, tomater och vitt vin. En uppskattad och god gryta som är enkel att tillaga. Servera med rostat bröd och en klick crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Laxgryta med tomat och vin

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé utan skinn
1 liten gul lök
15 cm purjolök
1 liten fänkål (à 250 g)
1 zucchini (à 250 g)
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 1/2 msk konc fiskfond
3 msk hackad persilja
1 citron (finrivet skal)
2 1/2 dl vitt vin
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fiskfonden och välj lämpliga tillbehör.

Gör så här

Tips

Går att variera med t ex mango chutney, färska örter eller sambal oelek och honung.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Agneta

2020-09-20

Allt ok väldigt gott vi öka på grönsaker Focaccia till 👌🏻 Agneta

Phoebe

2020-09-16

Mindre citronskal, tog 2 fiskbuljongtärningar, mer salt och peppar. Lät det sjuda 10-15 min innan laxen lades i. Vi hade ris till.

Christina

2010-01-25

Ett mellanting mellan soppa och gryta. Koktiden innan fisken läggs i är för kort i receptet - smakerna hinner inte gifta sig. Godare dagen efter. Hade ej lax hemma så tog fisktärningsmix istället. Creme fraiche med vitlök samt bröd är ett måste till. Annars blir det inte mättande nog.