Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa

14
4
Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa

Denna otroliga fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa kommer bli familjens nya favorit! Låt fisken sjuda med grönsakerna i vin, hummerfond samt grädde och bjud med god salsa av grapefrukt och avokado med smak av vitlök, sambal oelek och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000

Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa

Ingredienser

4 portioner
500 g blandad fisk (t ex gös, torsk eller lax)
1/2 tsk salt
1 fänkål
6 salladslökar eller purjolök (6 salladslökar motsvarar 2 purjolökar)
1 msk olja
2 dl vitt vin
7 dl vatten
4 msk hummerfond (flaska)
1 dl vispgrädde

Salsa

1 grapefrukt
2 avokador
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Andrea

2022-11-17

Väldigt gott och enkelt att laga. Även barnen gillade den mycket.

Therese

2020-05-09

Jättegott! Särskilt grapefruktsalsan, brukar hoppa persiljan dock. Jag är inte förtjust i vin och byter det mot vatten med lite pressad citron.

Helena

2007-12-11

O! Vilken kulinarisk fröjd! Denna soppa har förbättrat mitt liv, mitt intag av omega3-fetter(och därmed min hjärnas förmåga till kognition) samt mitt sociala liv då jag med socialt samkväm som ursäkt får laga detta recept gång efter annan. Halleluja moment!