Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa

Denna otroliga fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa kommer bli familjens nya favorit! Låt fisken sjuda med grönsakerna i vin, hummerfond samt grädde och bjud med god salsa av grapefrukt och avokado med smak av vitlök, sambal oelek och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i bitar och salta den. Skär fänkålen och salladslöken i bitar.
  2. Salsa: Skala grapefrukten hinnfri och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv. Dela, kärna ur och ta avokadoköttet ur skalen. Skär grapefrukt och avokado i små bitar och blanda ihop det. Krydda med pressad vitlök, sambal oelek och persilja.
  3. Fräs fänkål och salladslök hastigt i olja i en gryta. Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde. Låt soppan koka upp. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4-5 minuter. Servera soppan i skålar och lägg i salsan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandad fisk (t ex gös, torsk eller lax)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 fänkål
  • 6 salladslökar eller purjolök (6 salladslökar motsvarar 2 purjolökar)
  • 1 msk olja
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 4 msk hummerfond (flaska)
  • 1 dl vispgrädde
Salsa
  • 1 grapefrukt
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan