Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa
Denna otroliga fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa kommer bli familjens nya favorit! Låt fisken sjuda med grönsakerna i vin, hummerfond samt grädde och bjud med god salsa av grapefrukt och avokado med smak av vitlök, sambal oelek och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2000
Ingredienser
4 portioner
500 g blandad fisk (t ex gös, torsk eller lax)
1/2 tsk salt
1 fänkål
6 salladslökar eller purjolök (6 salladslökar motsvarar 2 purjolökar)
1 msk olja
2 dl vitt vin
7 dl vatten
4 msk hummerfond (flaska)
1 dl vispgrädde
Salsa
1 grapefrukt
2 avokador
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt att laga. Även barnen gillade den mycket.
Andrea
2022-11-17Jättegott! Särskilt grapefruktsalsan, brukar hoppa persiljan dock. Jag är inte förtjust i vin och byter det mot vatten med lite pressad citron.
Therese
2020-05-09O! Vilken kulinarisk fröjd! Denna soppa har förbättrat mitt liv, mitt intag av omega3-fetter(och därmed min hjärnas förmåga till kognition) samt mitt sociala liv då jag med socialt samkväm som ursäkt får laga detta recept gång efter annan. Halleluja moment!
Helena
2007-12-11