Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxgryta med purjolök, majs och citron

En riktigt god laxgryta med purjolök, majs och citron som tillagas på under en timme och säkert går hem även hos de små. Denna laxgryta har vackra färger och underbar doft.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Skala och skär potatis och morötter i cm-stora bitar. Skär laxen i 2-3 cm bitar. Ansa och skiva purjolöken.
  3. Fräs potatis och morötter i matfettet ca 2 minuter. Häll på buljongen och grädden och koka sakta 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta från värmen och mixa soppan slät med stavmixer.
  4. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Lägg i purjolöken, laxbitarna och majsen. Sjud ca 3 minuter eller tills laxen är klar.
  5. Servera med sallad och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen/fonden och brödet. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ och servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar laxfilé (à 125 g)
  • 3 fasta potatisar
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk pressad citronjuice
  • salt och peppar
  • 1 burk majs (à ca 340 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2445 kJ / 584 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer