Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxflundra med kaviarcrème

Med denna förtjusande fiskrätt på både flundrafilé och rökt lax kan middagen inte bli annat än lyckad. Laxflundran toppar du med en klick stenbitsrom och en dillvippa och serverar med kaviarcrème fraiche och din favoritpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta och peppra den skinnfria sidan på filéerna. Lägg på en laxskiva och strö över gräslök på hälften av dem.
  2. Lägg ihop filéerna två och två. Stek dem på medelvärme i rikligt med smör.
  3. Blanda crème fraiche och kaviar. Forma små ägg eller kulor. Krön det hela med en klick stenbitsrom och en dillvippa.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 flundrafiléer
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 skivor rökt lax (små)
  • 2 msk gräslök (hackad)
  • smör (till stekning)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl kaviar (lättrökt)
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?