Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Klassisk gubbröra

Gubbröra är en riktig klassiker som görs på bland annat hårdkokta ägg, potatis och ansjovis. Servera gärna som förrätt ihop med rostat eller hårt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna äggen. Tärna potatisen 1/2x1/2 cm. Låt ansjovisen rinna av och tärna den fint. Hacka gräslök och dill fint.
  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, kaviar, gräslök och dill. Vänd ner ägg, potatis och ansjovis. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Vill du göra mer klimaträtt välj en havrebaserad fraiche.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kalla hårdkokta ägg
  • 4 medelstora kalla kokta potatisar
  • 100 g ansjovisfiléer
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 msk finskuren dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk kaviar
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 965 kJ / 231 kCal