Klassisk gubbröra

1211
27
Klassisk gubbröra

Gubbröra är en riktig klassiker som görs på bland annat hårdkokta ägg, potatis och ansjovis. Servera gärna som förrätt ihop med rostat eller hårt bröd.

Skriv ut
Klassisk gubbröra

Ingredienser

4 portioner
2
kalla hårdkokta ägg
4
medelstora kalla kokta potatisar
100 g
ansjovisfiléer
2 msk
finskuren gräslök
2 msk
finskuren dill
1 dl
crème fraiche
2 msk
majonnäs
2 msk
kaviar
-
salt och svartpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Vill du göra mer klimaträtt välj en havrebaserad fraiche.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

1211

Kommentarer

Ingrid

2021-04-02

Ska just göra den för att ätas i morgon, blir bäst att göra den dagen före så att smakerna får sätta sig !

Christina

2021-04-02

Lätt lagat

Annelie

2021-04-02

Hej. Kan man förbereda gubbröra dagen innan eller ska den helst ätas nygjord ?

Näringsvärde per portion

Energi 965 KJ / 231 kCal
Fett 13.8 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 17.4 g
Protein 8.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept