Klassisk gubbröra

1294
32
Klassisk gubbröra

Gubbröra är en riktig klassiker som görs på bland annat hårdkokta ägg, potatis och ansjovis. Servera gärna som förrätt ihop med rostat eller hårt bröd.

Klassisk gubbröra

Ingredienser

4 portioner
2 kalla hårdkokta ägg
4 medelstora kalla kokta potatisar
100 g ansjovisfiléer
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk kaviar
salt och svartpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Vill du göra mer klimaträtt välj en havrebaserad fraiche.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1294

Kommentarer

Sven örjan

2022-12-12

Har även använt mtjessill men man får dela bitarna med framgång annars samma recept

Carin

2022-03-12

Gott till förrätt en lördag som denna. Sol o skönt väder. Min man o jag ska njuta.

Magnus

2021-12-03

Är det orökt kaviar man ska använda?

Näringsvärde per portion

Energi 965 KJ / 231 kCal
Fett 138 g
Salt 27 g
Kolhydrater 174 g
Protein 86 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Gubbröra
Nubberöra
Deviled eggs
Mjölkfri gubbröra