Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxfärsplättar med örtgrönt

Laxfärsplättar med örtgrönt är en fyllig och mättande rätt med aromatiska smaker som tar max 30 minuter att tillaga. En utsökt vardagsmiddag som är väldigt god att servera med kokt fänkål, stekt paprika och potatismos med pepparrot.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa lax, ägg och kryddor. Använd gärna matberedare. Späd lite i taget med grädde.
  2. Klicka ner smeten i smord upphettad plättpanna. Strö på örterna och vänd plättarna. Stek i någon minut per sida.
  3. Servera med t ex lättkokt fänkålsskiva, lätt oljestekta paprikastrimlor och ett gott potatismos med pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxskrap (färs)
  • 2 ägg
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • färska eller torkade örter som rosmarin, timjan och oregano
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer