Laxcarpaccio med ruccoladressing

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Laxcarpaccio med ruccoladressing

En annorlunda carpaccio gjord på härlig lax med brännvinsost och rostade pinjenötter. Det som förhöjer rätten är den goda ruccoladressingen gjord på gräslök, balsamvinäger och intensiv olivolja.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Laxcarpaccio med ruccoladressing

Ingredienser

8 portioner
800 g  färsk laxfilé
30 g  pinjenötter
salt
grovmalen svartpeppar
ca 50 g  brännvinsost

Rucoladressing

1   förp rucola (à 65 g)
1/2   knippe gräslök
4 msk  balsamvinäger
2 dl  olivolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Blir det dressing över är den god att servera som salladsdressing.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Vart i ingredienser står ruccola i ruccoladressing?

Ros-mari

2023-04-20

Tack Ros-Mari för att du uppmärksammade oss på detta. Det var en högst relevant fråga. Nu har vi lagt till rucola i receptet. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-05-10

Testa liknande recept

Biff tagliata
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad tortellini med tomat och mozzarella
Betyg 4.1 av 5.
133 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönsallad med pinjenötter
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biffsallad
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga