Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Laxcarpaccio med ruccoladressing

En annorlunda carpaccio gjord på härlig lax med brännvinsost och rostade pinjenötter. Det som förhöjer rätten är den goda ruccoladressingen gjord på gräslök, balsamvinäger och intensiv olivolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frys laxen i 3-5 dygn.
  2. Dressing: Kör rucolasalladen och gräslöken i en mixer. Tillsätt balsamvinäger, olivolja och smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skaka pannan så att de inte bränns.
  4. Halvtina laxen. Skär den i så tunna skivor som möjligt, det går lättast när den fortfarande är lite fryst.
  5. Fördela laxskivorna på ett uppläggningsfat och krydda med salt och peppar.
  6. Hyvla brännvinsosten över laxen och strö över pinjenötterna. Ringla över lite av rucoladressingen och servera resten i en skål bredvid.

Tips

Blir det dressing över är den god att servera som salladsdressing.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 800 g färsk laxfilé
  • 30 g pinjenötter
  • ca 50 g brännvinsost
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
Rucoladressing
  • 1/2 knippe gräslök
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer