Laxcarpaccio med ruccoladressing
En annorlunda carpaccio gjord på härlig lax med brännvinsost och rostade pinjenötter. Det som förhöjer rätten är den goda ruccoladressingen gjord på gräslök, balsamvinäger och intensiv olivolja.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998
Ingredienser
8 portioner
800 g färsk laxfilé
30 g pinjenötter
salt
grovmalen svartpeppar
ca 50 g brännvinsost
Rucoladressing
1 förp rucola (à 65 g)
1/2 knippe gräslök
4 msk balsamvinäger
2 dl olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Vart i ingredienser står ruccola i ruccoladressing?
Ros-mari
2023-04-20Tack Ros-Mari för att du uppmärksammade oss på detta. Det var en högst relevant fråga. Nu har vi lagt till rucola i receptet. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-10