Laxcarpaccio med ruccoladressing

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
1
Laxcarpaccio med ruccoladressing

En annorlunda carpaccio gjord på härlig lax med brännvinsost och rostade pinjenötter. Det som förhöjer rätten är den goda ruccoladressingen gjord på gräslök, balsamvinäger och intensiv olivolja.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Laxcarpaccio med ruccoladressing

Ingredienser

8 portioner
800 g färsk laxfilé
30 g pinjenötter
salt
grovmalen svartpeppar
ca 50 g brännvinsost

Rucoladressing

1 förp rucola (à 65 g)
1/2 knippe gräslök
4 msk balsamvinäger
2 dl olivolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentar

Vart i ingredienser står ruccola i ruccoladressing?

Ros-mari

2023-04-20

Tack Ros-Mari för att du uppmärksammade oss på detta. Det var en högst relevant fråga. Nu har vi lagt till rucola i receptet. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-05-10

Testa liknande recept

Biff tagliata
Betyg 4.6 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetscarpaccio med parmesan och balsamico
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad tortellini med tomat och mozzarella
Betyg 4.1 av 5.
133 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och ruccolasallad med persiljedressing
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetssallad med grillad halloumiost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga