Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxcarpaccio med pomelo och citrusvinägrett

Grapefrukt och avokado är riktigt gott ihop. Pomelo har ett fast fruktkött och bidrar med både vacker färg och fin sötma.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram och tina laxen.
  2. Blanda vatten och salt till en rimlag. Rör tills saltet lösts upp i vattnet. Lägg i laxen. Ställ i kylen ca 1 timme.
  3. Ta upp och torka av laxen med hushållspapper. Skär den i tunna skivor och lägg på tallrikar.
  4. Skala citrusfrukterna med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Skär ut klyftorna över en skål så att citrusjuicen droppar ner i skålen. Pressa även ut juicen från det som är kvar av frukten.
  5. Vispa ihop 1/2 dl av citrusjuicen (för 4 port) med honung, limejuice och olja. Krydda med salt och peppar.
  6. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär i klyftor. Blanda med citrusklyftorna.
  7. Toppa laxen med citrussallad, dressing och koriander. Mal över peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skinn- och benfri laxfilé (fryst minst 3 dygn)
  • 1 l vatten + salt (1 dl salt per liter vatten)
  • 1/2 blodgrapefrukt
  • 1 pomelo
  • 1/2 apelsin
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm peppar
  • 2 avokador
  • 1/2 kruka koriander
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?