Blodgrape med yoghurt, solrosfrö, honung och mynta

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Blodgrape med yoghurt, solrosfrö, honung och mynta

Blodgrape med yoghurt och mynta är en frisk dessert eller en lyxig start på dagen. Sötman i den friska röda grapefrukten förstärks av lite honung och smakerna rundas av med krämig yoghurt. Knapriga solrosfrön och illande grön mynta gör den till en lika vacker som god citrusefterrätt.

Blodgrape med yoghurt, solrosfrö, honung och mynta

Ingredienser

4 portioner
2   blodgrape
2 dl  turkisk yoghurt
1 dl  solrosfrö
2 msk  flytande honung
1/2   kruka mynta

För alla

Rätten är fri gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Supergott!Men se till att skär bort allt vitt annars blir det svårt att äta.

Elin

2023-05-10

Näringsvärde per portion

Energi846 KJ / 202 kCal
Fett11.5 g
Kolhydrater18 g
Protein5.6 g

Testa liknande recept

Melon med honungsyoghurt
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citrussallad med lime- och myntasocker
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Myntasås
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minthie
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blodgrapesallad med yoghurt, pistagenötter och vit choklad
Betyg 3.4 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fruktig nyårssallad
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga