Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Blodgrape med yoghurt, solrosfrö, honung och mynta

Blodgrape med yoghurt och mynta är en frisk dessert eller en lyxig start på dagen. Sötman i den friska röda grapefrukten förstärks av lite honung och smakerna rundas av med krämig yoghurt. Knapriga solrosfrön och illande grön mynta gör den till en lika vacker som god citrusefterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort skalet av grapefrukterna med en kniv. Dela grapefrukten i fjärdedelar och skär bort det vita på klyftans smala del. Skiva klyftorna och fördela dem i 4 skålar (för 4 port).
  2. Fördela yoghurt och solrosfrö på grapefrukten, ringla över honung och lägg på myntablad.

För alla

Rätten är fri gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 blodgrape
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl solrosfrö
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 846 kJ / 202 kCal