Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxcarpaccio med hyvlad Västerbottensost och kryddsallad

Laxcarpaccio med hyvlad Västerbottensost och kryddsallad är tunna skivor av rå lax som marinerats och fått ett utsökt täcke av ost och sallad. Passar utmärkt till förrätt eller som lättare måltid med ett gott italienskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda citronsaft, olja och svartpeppar och smaka av med salt. Pensla 4 tallrikar (för 4 port) med marinaden och fördela laxskivorna på tallrikarna.
  2. Pensla ovansidan på laxen med marinaden och låt marinera i några minuter.
  3. Blanda örter och sallad med lite av marinaden och smaka av med salt och peppar.
  4. Riv eller hyvla Västerbottenosten på grova sidan på ett rivjärn och fördela den på laxen. Avsluta med att lägga salladen mitt på laxen.
  5. Servera med t ex italienskt osötat bröd eller en baguette.

Ingredienser

Portioner: 4
  • saft från 1 citron
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • grovmalen svartpeppar
  • salt
  • 12 tunna skivor rå lax (ska ha varit fryst minst 3 dagar)
  • blandade färska örter
  • sallad typ ruccola
  • 1 dl grovhyvlad Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer