Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxburgare med senap, grönt och mango chutney

Laxburgare med senap, grönt och mango chutney är en riktig höjdarburgare med sagolika och fräscha smaker. Tillsammans med den ljuvliga mango chutneyn, som du gör på färsk mango, får du en otroligt god och luxuös rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med chutneyn. Skala och skär mangon i små bitar. Grovhacka chilin.
  2. Lägg mango och chili i en kastrull, häll på farin och vinäger och låt koka i ca 15 minuter. Mixa i en matberedare eller med en stavmixer till en slät massa/sås. Varmhåll.
  3. Skala och grovriv potatisarna och morötterna. Hacka fänkålen. Dela chilifrukten, skrapa ur kärnorna och finhacka den. Blanda alla ingredienser.
  4. Dela smeten i 8 delar (för 2 port). Stek 8 små burgare gyllenbruna i smör och olivolja. Bygg höga burgare.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 400 g laxkött (skrap/puts)
  • 3 små potatisar
  • 2 morötter
  • 1/2 fänkål
  • 1 röd chilifrukt
  • salt och peppar
  • smör
  • olivolja
  • 2 hamburgerbröd
  • några salladsblad
  • 1 saltgurka
  • 1 tomat eller paprika
Mango chutney
  • 2 mogna mango
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk Brun Farin
  • 1/2 chilifrukt t ex serranochili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?