Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Whiskyspetsad tebål

Recept på en spännande och god varm bål av whiskyspetsat te. Du gör tebålen av bland annat earl grey te, citron, whisky och brun farin. Du kan servera bålen varm eller kall med rikligt med is.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet i en kastrull eller i en vattenkokare. Lägg tet i en sil. Värm en tekanna med varmvatten. Häll bort vattnet och lägg i silen. Häll på det kokande vattnet och låt tet dra ca 5 min. Ta upp silen.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Lägg citronskivorna i en bålskål och tillsätt whisky och farin.
  3. Häll över tet. Rör om tills sockret har löst sig. Servera den heta bålen genast.

Tips

Varma sommardagar är det gott att låta tebålen kallna innan den serveras med rikligt med krossad is.

Ingredienser

Portioner: 8 glas
  • 1 1/2 l vatten
  • 3 msk lady- eller Earl Grey tea
  • 1 citron
  • 1 dl whisky
  • 1 dl Brun Farin
Lägg till i inköpslistan