Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Rabarber- och tequilastarter

Rabarber- och tequilastarter är en bedårande dryck med exotiska smaker. Smakerna är intensiva och blir svalkande och uppfriskande en varm sommardag. Dekorera med grann mynta och färsk frukt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skiva rabarbern centimetertjockt. Blanda rabarber, citronskal, socker och farin i en skål.
  2. Koka upp vattnet och häll det över rabarbern. Rör om tills sockret löst sig. Låt dra i kylskåp i 1 dygn (eller minst över natten).
  3. Låt saften rinna av i finmaskig sil.
  4. Vid servering: Fyll 1 glas (för 1 drink) med is och häll i rabarberdricka och tequila efter smak. Dekorera med en myntakvist. Servera gärna med färsk frukt: persikor, aprikoser eller nektariner.

För alla

Rabarber- och tequilastarter innehåller inte gluten, mjölkprotein, laktos eller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 400 g rabarber
  • 1 citron finrivet skal
  • 1 dl socker
  • 3 msk Brun Farin
  • 1 1/2 l vatten
  • tequila
  • färsk mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?