Hamburgare med krämig potatis

4
0
Hamburgare med krämig potatis

Hemlagade hamburgare är en favorit i repris och denna gång har vi valt att servera dem med en ovanligt fräsch och krämig potatissallad! Den krämiga salladen innehåller bland annat potatis, vitkål, salladslök, gräddfil, vinäger och senap och är det perfekta tillbehöret till de smarriga burgarna! Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Hamburgare med krämig potatis

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
ca 300 g vitkål
1/2 tsk salt
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 dl gräddfil
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk svensk senap
salt och peppar

Hamburgare

ca 420 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 rödlök
1 bifftomat
1/2 litet isbergssalladshuvud
4 ciabattabröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2322 KJ / 555 kCal
Fett 172 g
Kolhydrater 599 g
Protein 356 g
Läs mer om näringsvärden