Hamburgare med krämig potatis
Hemlagade hamburgare är en favorit i repris och denna gång har vi valt att servera dem med en ovanligt fräsch och krämig potatissallad! Den krämiga salladen innehåller bland annat potatis, vitkål, salladslök, gräddfil, vinäger och senap och är det perfekta tillbehöret till de smarriga burgarna! Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
ca 300 g vitkål
1/2 tsk salt
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 dl gräddfil
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk svensk senap
salt och peppar
Hamburgare
ca 420 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1/2 rödlök
1 bifftomat
1/2 litet isbergssalladshuvud
4 ciabattabröd
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2322 KJ / 555 kCal
Fett17.2 g
Kolhydrater59.9 g
Protein35.6 g
Kommentarer