Laxbakelse med avokado och äpple
Laxbakelse med avokadokräm och krispigt äpple är en festlig förrätt som går utmärkt att förbereda och förvara i frysen. Servera med gröna blad, ringla över honungsdressing och toppa med knapriga nötter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
400 g kallrökt lax i skivor
2 avokador
4 msk crème fraiche
rivet skal av 1/2 lime
1 msk färskpressad limejuice
1 liten rödlök
1/2 äpple (à 75 g)
1 1/2 krm kajennpeppar
salt
Sallad
1/2 dl pinjenötter
1/2 ask salladsärtor (à 75 g)
1 påse späda salladsblad (à 70 g)
3 msk olivolja
1 1/2 msk vit balsamvinäger
2 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Makalöst gott!
Annika
2020-12-31En stående favorit-förrätt till nyår, så bra att förbereda dagar innan och så väldigt god! Två tummar upp!
Jacqueline
2020-12-29Rött eller grönt äpple, någon som vet?
Lovisa
2018-12-30Hej Lovisa! Bäst är nog att ta en sötare sort äpple. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-02