Laxbakelse med avokado och äpple

Betyg 3.6 av 5.
91 personer har röstat
7
Laxbakelse med avokado och äpple

Laxbakelse med avokadokräm och krispigt äpple är en festlig förrätt som går utmärkt att förbereda och förvara i frysen. Servera med gröna blad, ringla över honungsdressing och toppa med knapriga nötter.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Laxbakelse med avokado och äpple

Ingredienser

6 portioner
400 g kallrökt lax i skivor
2 avokador
4 msk crème fraiche
rivet skal av 1/2 lime
1 msk färskpressad limejuice
1 liten rödlök
1/2 äpple (à 75 g)
1 1/2 krm kajennpeppar
salt

Sallad

1/2 dl pinjenötter
1/2 ask salladsärtor (à 75 g)
1 påse späda salladsblad (à 70 g)
3 msk olivolja
1 1/2 msk vit balsamvinäger
2 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
91 personer har röstat

Kommentarer

Makalöst gott!

Annika

2020-12-31

En stående favorit-förrätt till nyår, så bra att förbereda dagar innan och så väldigt god! Två tummar upp!

Jacqueline

2020-12-29

Rött eller grönt äpple, någon som vet?

Lovisa

2018-12-30

Hej Lovisa! Bäst är nog att ta en sötare sort äpple. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-01-02

Testa liknande recept

Chèvre chaud
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vit sparris med tryffelolja
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast med fikon, ricotta och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Schalottenlöksflarn med getost och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanapé med ostkräm och pinjenötter
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga