Laxbakelse med avokado och äpple

Laxbakelse med avokadokräm och krispigt äpple är en festlig förrätt som går utmärkt att förbereda och förvara i frysen. Servera med gröna blad, ringla över honungsdressing och toppa med knapriga nötter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Ingredienser
6 portioner
400 g kallrökt lax i skivor
2 avokador
4 msk crème fraiche
rivet skal av 1/2 lime
1 msk färskpressad limejuice
1 liten rödlök
1/2 äpple (à 75 g)
1 1/2 krm kajennpeppar
salt
Sallad
1/2 dl pinjenötter
1/2 ask salladsärtor (à 75 g)
1 påse späda salladsblad (à 70 g)
3 msk olivolja
1 1/2 msk vit balsamvinäger
2 tsk flytande honung
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
02:00:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stMakalöst gott!
Annika
En stående favorit-förrätt till nyår, så bra att förbereda dagar innan och så väldigt god! Två tummar upp!
Jacqueline
Rött eller grönt äpple, någon som vet?
Lovisa
Hej Lovisa! Bäst är nog att ta en sötare sort äpple. Hälsningar Michelle
ICA-köket