Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax under kaviartäcke

Lyxig vardagslax under kaviartäcke med potatis och ärter är en oklanderlig fiskrätt. Bred crème fraicheblandningen över laxen och grädda en andra gång i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Lägg laxen i en ugnssäker form. Sätt in formen i ugnen i 225°C och låt den stå ca 20 min.
  2. Blanda crème fraiche med 1/2 dl kaviar och 1/2 dl finklippt gräslök. Smaka av med 1 tsk dragon, 1 krm salt och 1 krm vitpeppar.
  3. Bred crème fraicheblandningen över laxen. Sätt in formen i ugnen ytterligare 5 min. Servera laxen med kokt, gärna pressad, potatis och ärter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tub kaviar (liten)
  • 1 knippe gräslök
  • dragon
  • salt
  • vitpeppar
  • 10 potatisar
  • 1 pkt djupfrysta ärter (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?