Lax på saltbädd med romsås och grönsaker

Lax på saltbädd med romsås och grönsaker är en favorit som alltid imponerar. Servera den ugnsbakade laxen med en krispig sallad på spetskål och rädisor med wasabidressing.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
4 portioner
ca 2 dl grovsalt
1 laxsida med skinn (à 600 g)
svartpeppar
900 g potatis (gärna färskpotatis)
Sallad
1 spetskålshuvud (ca 500 g)
1 knippe rädisor (à 225 g)
1 kruka dill
1 1/2 msk vitvinsvinäger
3 - 4 tsk wasabipasta
3/4 dl rapsolja
salt
Romsås
1 citron (skalet)
2 dl crème fraiche
1 förp röd stenbitsrom (à 70 g)
Till servering
citronklyftor
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3669 KJ / 878 kCal
Fett55 g
Salt3.5 g
Kolhydrater50 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer