Lax- och romtårta

Denna laxtårta med rom passar bra in på sommarens buffébord. Tårtan innehåller två olika sorters lax och smaksättningen av dill gör den extra somrig. Servera på en botten av kavring och dekorera med rödlök och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stHela familjens favorit till påsk och midsommar! Så god! Ännu bättre dagen efter man gjort den.
Annikki
Bästa laxtårtan, finns alltid till röda helger och mittimelkan högtider. Favorit
Ann-charlotte
Kan man göra bara på kallrökt lax? Köpte ju fel 😭
Aline
Hej Aline! Å nej, det är lätt hänt. Det kan gå men konsistensen och smaken kommer bli annorlunda. Det är lite svårt att mosa den kallrökta laxen, möjligen att den går att finhacka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
4/5 dl?? 4-5 dl eller?
Marie
Hej Marie! Tack för din fråga. Det var onekligen ett otydligt mått. Det ska vara 0,75 dl. Hälsningar Elina
ICA-köket
En stående favorit till både jul och midsommar!
Emma
Högt betyg på den här! Ska göra en till jul nu igen och undrar om den funkar att göra i förväg och frysa in?
Lina
Hej Lina! Vad kul att du gillar receptet! Vi har dessvärre inte provat frysa tårtan men den håller sig bra i kylen upp till ca 3 dagar. Som alltid med all mat, titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten! Hälsningar Elina
ICA-köket
Älskar den här pajen, lagar den till varje högtid. Istället för dill använder jag gräslök, föredrar det. Struntar i det där med plastfolien, går bra ändå. Kommer också för alltid påminna mig om en kär vän som hade denna som storfavorit, så dubbel lycka.
Juliana
Jättegod, och lätt att göra. Rekommenderas!
Catharina
Jättegott. Glad att äntligen hitta ett recept som inte innehåller mängder med lök. Jag tillhör den, tydligen, lilla grupp som INTE kan äta lök. Blir jättedålig av den. Som garnering till denna rätt kan man välja citronskivor o dill.
Inger
Supergott och omtyckt av många! Inga konstiga ingredienser och mycket lätt att göra. Tillsatte rödlök i smeten och struntade i det där med plastfolien och det gick lika bra. Det här kommer jag verkligen laga igen!
Maja