Lax- och romtårta

Betyg 4.1 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Lax- och romtårta

Denna laxtårta med rom passar bra in på sommarens buffébord. Tårtan innehåller två olika sorters lax och smaksättningen av dill gör den extra somrig. Servera på en botten av kavring och dekorera med rödlök och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Lax- och romtårta

Ingredienser

10 portioner
75 g smör
ca 200 g kavring

Fyllning

150 g kallrökt lax i skivor
200 g varmrökt lax
3/4 dl finskuren dill
1 burk röd stenbitsrom (à 75 g)
1 1/2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 krm peppar

Garnering

finhackad rödlök
dill

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Hela familjens favorit till påsk och midsommar! Så god! Ännu bättre dagen efter man gjort den.

    Annikki

  • Bästa laxtårtan, finns alltid till röda helger och mittimelkan högtider. Favorit

    Ann-charlotte

  • Kan man göra bara på kallrökt lax? Köpte ju fel 😭

    Aline

    Hej Aline! Å nej, det är lätt hänt. Det kan gå men konsistensen och smaken kommer bli annorlunda. Det är lite svårt att mosa den kallrökta laxen, möjligen att den går att finhacka. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • 4/5 dl?? 4-5 dl eller?

    Marie

    Hej Marie! Tack för din fråga. Det var onekligen ett otydligt mått. Det ska vara 0,75 dl. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • En stående favorit till både jul och midsommar!

    Emma

  • Högt betyg på den här! Ska göra en till jul nu igen och undrar om den funkar att göra i förväg och frysa in?

    Lina

    Hej Lina! Vad kul att du gillar receptet! Vi har dessvärre inte provat frysa tårtan men den håller sig bra i kylen upp till ca 3 dagar. Som alltid med all mat, titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Älskar den här pajen, lagar den till varje högtid. Istället för dill använder jag gräslök, föredrar det. Struntar i det där med plastfolien, går bra ändå. Kommer också för alltid påminna mig om en kär vän som hade denna som storfavorit, så dubbel lycka.

    Juliana

  • Jättegod, och lätt att göra. Rekommenderas!

    Catharina

  • Jättegott. Glad att äntligen hitta ett recept som inte innehåller mängder med lök. Jag tillhör den, tydligen, lilla grupp som INTE kan äta lök. Blir jättedålig av den. Som garnering till denna rätt kan man välja citronskivor o dill.

    Inger

  • Supergott och omtyckt av många! Inga konstiga ingredienser och mycket lätt att göra. Tillsatte rödlök i smeten och struntade i det där med plastfolien och det gick lika bra. Det här kommer jag verkligen laga igen!

    Maja

Testa liknande recept

  • Laxtårta med kavring
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stjärnsnittar
    Betyg 2.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Matjessilltårta (lättare variant)
    Betyg 3.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatistapas med rom
    Betyg 2.6 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxiga kroppkakor
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fjordlax »lollipop«
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad