Lax- och ostpaj

Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
4
Lax- och ostpaj

En överraskande god och livfull paj fylld med läcker fyllning på lagrad ost och kallrökt lax. Servera lax- och ostpajen med en fyllig champinjonkräm smaksatt med senap och krasse till middag eller på ett buffébord. En vinnande rätt!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Lax- och ostpaj

Ingredienser

4 portioner
100 g kallrökt lax i tunna skivor
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
350 g riven, lagrad prästost
2 dl mjölk
3 ägg
2 dl kvarg
nymalen vitpeppar

Champinjoncrème

250 g champinjoner
2 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk ljus senap
1/2 ask krasse
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod men använder mera lax 2,5-3 hg. Istället för champinjoncréme - creme fraiche med rom; då blir det en höjdarpaj.

Ulrika

2006-04-15

Jättegod paj om man byter osten mot västerbottenost. Jag tyckte dock inte att såsen var ngt vidare. Serverar hellre pajen med bara en god sallad.

Jenni

2006-03-29

Okej paj men inget speciellt. Den smakade mest ost. Kanske är bättre med mer lax.

Elin

2005-09-23

Testa liknande recept

Hemlagad färskost med mynta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Guldbakelser
Betyg 1.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oströra
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laxfjäril med rödbetor och krassesås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färskoströra med kummin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blåbärssmoothie med kvarg
Betyg 3.1 av 5.
696 personer har röstat
Under 15 min att tillaga