Lax- och ostpaj
En överraskande god och livfull paj fylld med läcker fyllning på lagrad ost och kallrökt lax. Servera lax- och ostpajen med en fyllig champinjonkräm smaksatt med senap och krasse till middag eller på ett buffébord. En vinnande rätt!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996
Ingredienser
4 portioner
100 g kallrökt lax i tunna skivor
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
350 g riven, lagrad prästost
2 dl mjölk
3 ägg
2 dl kvarg
nymalen vitpeppar
Champinjoncrème
250 g champinjoner
2 dl lätt crème fraiche
1 msk fransk ljus senap
1/2 ask krasse
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod men använder mera lax 2,5-3 hg. Istället för champinjoncréme - creme fraiche med rom; då blir det en höjdarpaj.
Ulrika
2006-04-15Jättegod paj om man byter osten mot västerbottenost. Jag tyckte dock inte att såsen var ngt vidare. Serverar hellre pajen med bara en god sallad.
Jenni
2006-03-29Okej paj men inget speciellt. Den smakade mest ost. Kanske är bättre med mer lax.
Elin
2005-09-23