Lax- och fänkålspanna med äpple

Betyg 4.6 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lax- och fänkålspanna med äpple

En optimal vardagsrätt som är snabblagad, mättande och otroligt god. Du förgyller pannan med behagliga smaksättare som fänkål, äpple och curry som gör laxen magnifikt god. Servera pannan med kladdigt ris och middagen är fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009

Lax- och fänkålspanna med äpple

Ingredienser

4 portioner
3 dl ris
1 liten fänkål (250 g)
1 äpple
1 gul lök
1 msk margarin
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
400 g skinn- och benfri laxfilé
2 1/2 dl mellangrädde
salt

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket gott, snabbt- och lättlagat dessutom! Fungerar utmärkt att använda 15%-ig matlagningsgrädde men lite mer curry skulle nog inte skada. Nöjde mig med drygt 100 g tunt, tunt skivad fänkål. Men 150 g hade nog varit perfekt. 250 g skulle bli alldeles för mycket!

    Anna

Testa liknande recept

  • Kycklinggryta med thaismak
    Betyg 3.1 av 5.70 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torskpanna med kålrot och curry
    Betyg 4.1 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sej med fänkål och potatis
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med sej
    Betyg 3.4 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklinggryta med saffran
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad