Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax- och avokadorundlar

Dessa lax- och avokadorundlar är utmärkta som små aptitretare eller till buffébordet. Med stora smaker av räkor, kallrökt lax, och gravlaxsås gör du en härlig röra tillsammans med avokado och gräslök som du klickar ut på bitar av pumpernickel.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka räkorna. Strimla laxen. Skala, kärna ur och skär avokadon i små tärningar.
  2. Blanda räkor, lax, avokado och gräslök med gravlaxsåsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg upp pumpernickel på ett fat och klicka på matskedar av blandningen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd i stället för pumpernickel.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i gravlaxsåsen och pumpernickeln.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gravlaxsåsen och pumpernickeln.

Tips

Pumpernickel är ett smakrikt, kompakt och syrligt bröd som också passar ypperligt till ost och kallskuret. Vill du att den milda fyllningens smaker ska framträda tydligare, servera på smörstekta små rundlar av formbröd som är neutralt i smaken.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 burk räkor i lake (à 390 g)
  • 50 g skivad kallrökt lax
  • 2 avokador
  • salt och peppar
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 1/2 dl gravlaxsås
  • 1 paket pumpernickel (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan