Lax- och avokadorundlar

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
0
Lax- och avokadorundlar

Dessa lax- och avokadorundlar är utmärkta som små aptitretare eller till buffébordet. Med stora smaker av räkor, kallrökt lax, och gravlaxsås gör du en härlig röra tillsammans med avokado och gräslök som du klickar ut på bitar av pumpernickel.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Lax- och avokadorundlar

Ingredienser

20 st
1   burk räkor i lake (à 390 g)
50 g  skivad kallrökt lax
2   avokador
salt och peppar
3 msk  finhackad gräslök
1/2 dl  gravlaxsås
1   paket pumpernickel (à 250 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd i stället för pumpernickel.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i gravlaxsåsen och pumpernickeln.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gravlaxsåsen och pumpernickeln.

Gör så här

Tips

Pumpernickel är ett smakrikt, kompakt och syrligt bröd som också passar ypperligt till ost och kallskuret. Vill du att den milda fyllningens smaker ska framträda tydligare, servera på smörstekta små rundlar av formbröd som är neutralt i smaken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gravad lax med räktopping
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crostini med avokado och ädelost
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syrlig räkceviche
Betyg 3.1 av 5.
226 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkceviche
Betyg 2.6 av 5.
145 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadoterrine med skaldjurssallad och tomatvinägrett
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörgåstårta med räkor och lax
Betyg 3.2 av 5.
626 personer har röstat
Över 60 min att tillaga