Lax- och avokadorundlar
![Lax- och avokadorundlar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34554/cf_259/lax-_och_avokadorundlar.jpg)
Dessa lax- och avokadorundlar är utmärkta som små aptitretare eller till buffébordet. Med stora smaker av räkor, kallrökt lax, och gravlaxsås gör du en härlig röra tillsammans med avokado och gräslök som du klickar ut på bitar av pumpernickel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
![Lax- och avokadorundlar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34554/cf_259/lax-_och_avokadorundlar.jpg)
Ingredienser
20 st
1 burk räkor i lake (à 390 g)
50 g skivad kallrökt lax
2 avokador
salt och peppar
3 msk finhackad gräslök
1/2 dl gravlaxsås
1 paket pumpernickel (à 250 g)
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd i stället för pumpernickel.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i gravlaxsåsen och pumpernickeln.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gravlaxsåsen och pumpernickeln.
Gör så här
Tips
Pumpernickel är ett smakrikt, kompakt och syrligt bröd som också passar ypperligt till ost och kallskuret. Vill du att den milda fyllningens smaker ska framträda tydligare, servera på smörstekta små rundlar av formbröd som är neutralt i smaken.
Har du lagat receptet?
Kommentarer