Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Lax med senapsstuvad potatis och äpple

Enkel och utsökt rätt med stekt lax och senapsstuvad potatis. Du stuvar ner potatis, äpple och purjolök i en blandning av äppelcider, grädde, buljong och senap. Snabblagad och krämig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll cidern i en kastrull och koka tills hälften återstår. Häll i mjölk, grädde, buljongtärning och senap.
  2. Låt sjuda och red sedan av med maizenamjöl utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd i potatis, äppeltärningar och strimlad purjolök och låt bli varmt.
  4. Stek laxen i matfett i en stekpanna. Salta och peppra. Servera med stuvningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl äppelcider
  • 3 dl mjölk , standard
  • 2 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 - 3 msk osötad senap
  • maizenaredning
  • salt och peppar
  • 16 potatisar , kokta kalla i tärningar
  • 1 äpple , tärnat
  • 1 dl purjolök finstrimlad
  • 4 bitar laxfilé (á 170 g)
  • smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer