Lax med pumpapesto och risonisallad

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lax med pumpapesto och risonisallad

Fräsch och färggrann är den här goda laxrätten med ugnsbakad lax med täcke av hemmagjord pumpapesto och god risonisallad och massor av grönt. Salladen får god smak av citronens skal och saft i det här receptet.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012

Lax med pumpapesto och risonisallad

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
1 dl pumpakärnor
1 kruka basilika
1 msk olivolja
bakplåtspapper
salt
peppar
4 portioner pasta, gärna risoni
1 rödlök
75 g sockerärtor
1 citron
150 g solrosskott

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt god rätt, men saknade en klick sås! Toppingen på laxen blev supergod.

    Agneta

Näringsvärde per portion

Energi2685 KJ / 642 kCal
Fett27.4 g
Kolhydrater57.1 g
Protein38.3 g

Testa liknande recept

  • Spetskål i sesammajonnäs
    Betyg 3.4 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostas med fylld pasta och körvel
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Basilikabakad färskpotatis med citron
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingkabanoss med risoniotto
    Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad