Lax med oliver, vitlök och citron

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Lax med oliver, vitlök och citron

Laxen tillagas i ugn, täckt med en blandning av oliver, vitlök och citronsaft. En fräsch och enkel måltid, där de olika smakerna träder fram alldeles lagom mycket.

Lax med oliver, vitlök och citron

Ingredienser

4 portioner
600 g  lax (skinn- och benfri)
saften från 2   citroner
150 g  oliver
2   vitlöksklyftor
1/2 dl  olivolja
färsk basilika

Till servering

potatis eller tomat- och bönsallad

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Några tips: använd goda gröna oliver (med kärnor) och ta bara några droppar citronsaft så blir det supergott!

Johan fredrik

2019-04-13

Näringsvärde per portion

Energi2391 KJ / 571 kCal
Fett33.7 g
Kolhydrater33.6 g
Protein31.5 g

Testa liknande recept

Fisk i folie med grönsaker
Betyg 2.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Laxcarpaccio
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvrelax med örter
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Makaroner med rökt lax och ostsås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svartpepparstekt lax i wrap med tomat- och basilikafärskost
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kallrökt lax med ljummen potatissallad
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga