Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med oliver, vitlök och citron

Laxen tillagas i ugn, täckt med en blandning av oliver, vitlök och citronsaft. En fräsch och enkel måltid, där de olika smakerna träder fram alldeles lagom mycket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Placera laxen i en smord ugnsform. Salta och peppra.
  3. Hacka oliver och vitlök och blanda med saften från 2 citroner (för 4 port).
  4. Häll blandningen över laxen. Ringla olivoljan ovanpå laxen. Täck ugnsformen med en bit folie och tillaga i mitten  av ugnen i 20 minuter.
  5. Garnera med färsk basilika.
  6. Till servering: Servera med potatis eller en tomat- och bönsallad.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept från Norskfisk.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lax (skinn- och benfri)
  • saften från 2 citroner
  • 150 g oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • färsk basilika
Till servering
  • potatis eller tomat- och bönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2391 kJ / 571 kCal