Lax med oliver, vitlök och citron
![Lax med oliver, vitlök och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88593/cf_259/lax_med_oliver__vitlok_och_citron.jpg)
Laxen tillagas i ugn, täckt med en blandning av oliver, vitlök och citronsaft. En fräsch och enkel måltid, där de olika smakerna träder fram alldeles lagom mycket.
![Lax med oliver, vitlök och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_88593/cf_259/lax_med_oliver__vitlok_och_citron.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g lax (skinn- och benfri)
saften från 2 citroner
150 g oliver
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
färsk basilika
Till servering
potatis eller tomat- och bönsallad
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.Recept från Norskfisk.se
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2391 KJ / 571 kCal
Fett33.7 g
Kolhydrater33.6 g
Protein31.5 g
Kommentar
Några tips: använd goda gröna oliver (med kärnor) och ta bara några droppar citronsaft så blir det supergott!
Johan fredrik
2019-04-13