Recept på smakrik lax med grönsaksvinägrett. Du gör vinägretten på paprika, zucchini, lök, citron, persilja och olivolja. Smaksätt med oliver och kapris och servera grönsaksvinägretten med laxen.
Ingredienser
4 portioner
500
g
laxfilé
1
dl
olivolja
1/2
röd paprika
1/2
zucchini
1
gul lök
1
citron
1
knippe persilja
1
dl
svarta oliver
2
msk
kapris
grovt salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
5
1 st
Kommentar
Inger
2007-08-18
Min far tål inte paprika, så jag uteslöt det. Och tog en bit purjolök i st f gul lök, djupfryst persilja i oljan. Oliver o kapris fanns inte hemma - i stället gjorde jag en sås till, av turkisk youghurt som jag smaksatte med riven västerbottensost och några droppar av potatisvattnet. Fungerade alldeles utmärkt - kommer att prova fler gånger!
Kommentar
Inger
2007-08-18Min far tål inte paprika, så jag uteslöt det. Och tog en bit purjolök i st f gul lök, djupfryst persilja i oljan. Oliver o kapris fanns inte hemma - i stället gjorde jag en sås till, av turkisk youghurt som jag smaksatte med riven västerbottensost och några droppar av potatisvattnet. Fungerade alldeles utmärkt - kommer att prova fler gånger!