Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med grönsaksvinägrett

Recept på smakrik lax med grönsaksvinägrett. Du gör vinägretten på paprika, zucchini, lök, citron, persilja och olivolja. Smaksätt med oliver och kapris och servera grönsaksvinägretten med laxen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stycka laxen i 4 schnitzlar (för 4 port). Pensla dem med olivolja.
  2. Skär paprikan, zucchinin och löken i små tärningar. Riv skalet från citronen. Skala och filea ur klyftorna. Mixa persiljan tillsammans med olivoljan.
  3. Ställ en stekpanna på platta eller grill. Lägg i laxen. Täck med lock och stek en kort stund.
  4. Ta upp laxen och fräs grönsakerna i olivoljan i någon minut. Tillsätt oliver, citron och kapris. Salta och peppra.
  5. Slå grönsaksvinägretten över laxen och servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 citron
  • 1 knippe persilja
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • grovt salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan