Kvällens middag består av en fräsch och god laxrätt med saftiga laxfiléer och en krispig sallad gjord på kålrabbi och rädisor. Salladens friska citronvinägrett gifter sig perfekt med laxen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket god smak-kombo. Vi tog creme fraiche i stället för gräddfil vilket funkade fint, och dubblade mängden kålrabbi i salladen och använde skal och saft av en citron. Ersatte färsk dill med fryst.
Kristina
2022-10-12