Lax med citronmarinerad kålrabbi

6
0
Lax med citronmarinerad kålrabbi

Kvällens middag består av en fräsch och god laxrätt med saftiga laxfiléer och en krispig sallad gjord på kålrabbi och rädisor. Salladens friska citronvinägrett gifter sig perfekt med laxen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Lax med citronmarinerad kålrabbi

Ingredienser

4 portioner
4
bitar laxfilé (à 125 g)
900 g
fast potatis

Kålrabbi

300 g
kålrabbi
1/2
knippe rädisor
1
citron
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)

Sås

1 1/2 dl
gräddfil
1 msk
dijonsenap

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Mortla gärna lite fänkålsfrö och strö över laxen innan du sätter in den i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2605 KJ / 622 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept