Basilikaolja

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
3
Basilikaolja

Med färsk basilika gör du enkelt en fräsch och smakrik olja som kan användas i marinader, till stekning eller direkt på salladen. Oljan går snabbt att göra bara mixa alla ingredienser och basilikaoljan är klar.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996

Basilikaolja

Ingredienser

2 dl
1   kruka basilika
2 dl  mild olivolja
1 krm  salt
1 tsk  citronsaft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge håller Basilikaoljan?

Susanne

2024-06-07

Hej Susanne! Den håller bara några dagar i kylskåp (pga ev bakterietillväxt) men går faktiskt bra att frysa om du vill spara den längre. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-06-10

Är mängden basilikablad rätt?Värkar mycket. Skall det inte vara 20gr istället för 200gr.Hpppas på svar.

Anita

2021-07-16

Hej Anita! Mängden 200 g basilikablad stämmer. Det kan låta mycket men det är också 1/2 liter solrosolja till. Det går bra att halvera receptet om du inte vill göra en så stor sats. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-07-16

Är mängden basilikamängde rätt. Skall det inte vara 20gr och inte 200gr.Värkar mycket.Hoppas på svar.

Anita

2021-07-16

Testa liknande recept

Basilikasås
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Basilika- och chiliolja
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomatdressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gröna gudinnans sallad
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskkalkon med ugnsbakad rotselleri och örtdressing
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tomat- och basilikavinägrett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga