Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Basilikaolja

Med färsk basilika gör du enkelt en fräsch och smakrik olja som kan användas i marinader, till stekning eller direkt på salladen. Låt basilikan stå och dra i en flaska med solrosolja i två veckor och sila sen bort den. Oljan håller sig länge i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stoppa ner de hela basilikabladen i oljeflaskan. Låt stå svalt i minst 2 veckor. Sila därefter bort bladen. Oljan håller flera månader i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 14
  • 1/2 l solrosolja
  • 200 g basilika (färsk)
Lägg till i inköpslistan