Basilikaolja
Med färsk basilika gör du enkelt en fräsch och smakrik olja som kan användas i marinader, till stekning eller direkt på salladen. Oljan går snabbt att göra bara mixa alla ingredienser och basilikaoljan är klar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1996
Ingredienser
2 dl
1 kruka basilika
2 dl mild olivolja
1 krm salt
1 tsk citronsaft
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur länge håller Basilikaoljan?
Susanne
2024-06-07Hej Susanne! Den håller bara några dagar i kylskåp (pga ev bakterietillväxt) men går faktiskt bra att frysa om du vill spara den längre. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-10Är mängden basilikablad rätt?Värkar mycket. Skall det inte vara 20gr istället för 200gr.Hpppas på svar.
Anita
2021-07-16Hej Anita! Mängden 200 g basilikablad stämmer. Det kan låta mycket men det är också 1/2 liter solrosolja till. Det går bra att halvera receptet om du inte vill göra en så stor sats. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-16Är mängden basilikamängde rätt. Skall det inte vara 20gr och inte 200gr.Värkar mycket.Hoppas på svar.
Anita
2021-07-16