Lax i ugn med tomat och dill

Betyg 4.5 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Lax i ugn med tomat och dill

Bästa och enklaste fiskgratängen, på kort tid gör du en god och krämig lax i ugnen. I botten på formen läggs dill och tomater och med hjälp av den färdiga soppan får du till en fin smak på såsen av vitt vin och skaldjur. Toppa laxbitarna med prästost och tillaga i ugnen.

Lax i ugn med tomat och dill

Ingredienser

4 portioner
250 g körsbärstomater
1 kruka dill
2 dl riven prästost
4 portionsbitar lax utan skinn (à ca 150 g)
salt
peppar
1 förp soppa (gärna skärgårdssoppa, à 5 dl)

Till servering

65 g mangoldskott
kokt potatis eller ris

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Det blir ännu godare om man byter ut laxen mot torskrygg. Bara ett litet tips!

    Peter

  • Lätt och snabbt att tillaga och en av mina favorit fiskrätter. Nästan ännu godare ett par dagar senare när jag tog en ”matlåda” med denna rätt och värmde.

    Sylwia

  • Tog mache sallad och permesanflagor istället för mangoldskott och prästost. Gott och enkelt. / Gunnar

    Gunnar

Testa liknande recept