Lax i ugn med dillolja och vårprimörer

Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Lax i ugn med dillolja och vårprimörer

Lax i ugn med dillolja och vårprimörer är ett enkelt recept som lätt blir en favorit såväl till fest som till vardag. Laxen, tillsammans med de smörslungade primörerna, bjuder på rena, klassiska smaker. Blanda olja med dill, vitlök och citronskal och du har en smakrik kryddolja att ringla över rätten. Låt dig väl smaka!

Lax i ugn med dillolja och vårprimörer

Ingredienser

4 portioner
4 färska laxfiléer (à 125 g)
50 g smör
8 små knippmorötter
1 knippe sparris (à 250 g)
600 g delikatesspotatis
1/2 knippe rädisor
1 tsk salt
2 krm peppar

Dillolja

1 dl finskuren dill
1/2 finhackad vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
4 msk olja

Gör så här

00:20:00
00:20:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Verkligen supergod laxrätt! Detta tyckte alla i familjen. Dill- och citronoljan var verkligen kanongod. det var bra med mycket, mycket dill, för att få fram smaken på fisken ännu mer. Det var litet svårt att försöka hålla allting varmt samtidigt, så logistiken i själva tillagandet måste man nog se över till nästa tillagning (för det kommer definitivt att bli fler sådana av just denna rätt, garanterat!). Det tog kanske närmare en timma att tillaga. Problem dock med att förstå receptet helt fullt; morötterna och löken??? Det stod inget om några morötter i själva receptet, men senare i beskrivningen. Dessutom stod det inget alls om hur lökarna skulle användas? Jag lade löken och morötterna i kokvattnet, men kan säga att löken var helt överflödig, tag bort den! Kontentan blir att denna rätt blir en stark 4-poängare, utav 5 möjliga!

    Marie

  • Vad kan jag säga? Till o med min sambo som inte gärna äter fisk tyckte det va gott, O dessutom va det väldigt enkelt i och med att man ställde in laxen i ugnen o den ''gjorde sig själv'', under tiden man gjorde klart resten -och fisken blev ju så saftig o go! bytte ut rädisorna mot rättika för min son tycker dom e godare o det funkade ju lika bra. kanon bra recept, kommer lagas igen.

    Jonna

  • Vad kan jag säga? Till o med min sambo som inte gärna äter fisk tyckte det va gott, O dessutom va det väldigt enkelt i och med att man ställde in laxen i ugnen o den ''gjorde sig själv'', under tiden man gjorde klart resten -och fisken blev ju så saftig o go! bytte ut rädisorna mot rättika för min son tycker dom e godare o det funkade ju lika bra. kanon bra recept, kommer lagas igen.

    Jonna

  • Detta var en mycket bra rätt och bra variation till den rätten vi brukar göra med lax. LAx är alltid bra mat men kan ibland vara svårt att göra något med så det bli gott och inte tråkigt. Jag glömde rädisor men det gick bra ändå. Lätt att tillaga och mycket bra smak. Rätten ser också väldigt aptitlig ut vilket inte gjorde det sämre. Detta kommer säkerligen lagas igen!

    Anne

  • Den här rätten kommer jag säkert att laga ofta!!!Det var supergott helt enkelt! Dessutom blev det vårt Alla hjärtans dags middag. Dillolja passade perfekt till ugnsbakad lax. Jag smörjade laxen lite med flytande margarin innan den gick in i ugnen. Vårprimörsalladen smakade läckert! Den ska passa perfekt till grillning på härliga sommardagar med familjen. Förutom den är verkligen lättlagad.En geniallt enkel rätt! Tack föt det undebara receptet!

    Magnus

  • Dett avr en riktig höjdare!!! Bra kombination. Dessvärre hade jag svårt att få tag i fina primörer men gjorde oljan coh använde mig av div grönsaker och hela familjen åt. Jag tycker att det var lite snålt tilltaget i recepete men det kan man ju bara öka så att det räcker tilll.

    Malin

  • Detta var jättegott. Vi gillar lax och äter ofta olika rätter med färsk lax, men den här rätten var något alldeles extra. Alla åt med mycket god aptit, speciellt barnbarnet 7 år som tog mera två gånger – det är verkligen ett högt betyg på maten. Jag gjorde 1½ sats (6 port) enl. receptet och det åt 3 vuxna och 1 barn upp alltihop. Blev snuvad på matlådan. Det gick snabbt att tillaga, lite drygt 30 minuter. Knippmorötter hittade jag inte i min ICA-butik så jag skalade vanliga morötter och skar smala och ganska långa stavar. Delikatesspotatis hade jag glömt köpa så jag skalade de minsta som fanns i potatispåsen i matkällaren. Det dög mycket bra. Dilloljan var läckert god och blev pricken över i. Receptet kommer jag att spara och laga igen säkert många gånger fram på försommaren när knippmorötter och färsk potatis finns att tillgå.

    Britt-mari

  • Vilken underbar vår/sommarrätt! Laxen smälte i munnen och vårprimörsalladen blev också god med vanliga morötter som vi rostade tillsammans med laxen. Vi avvek också från receptet när det gällde sparrisen som vi stekte för sig i några minuter innan vi blandade ihop den fräscha salladen. Jag blev helt såld, min systerdotter utbrast flera gånger: "Åh, Gud vad gott", medan min man saknade något i rätten. Lilleman åt som vanligt med god aptit. Rätten tog ca 45 min att laga, helt okej för en god söndagsrätt som det blev i vårt fall. Nu längtar jag till sommaren på riktigt!!!

    Johanna

  • Dillsmöret var jättegott med grönsakerna. Nu längtar jag till våren! Hela familjen tyckte att rätten var god och åt med god aptit. Det här ska vi nog prova igen senare i vår med riktiga primörer. En 4,5 blir betyget

    Britt-inger

  • Den här rätten föll oss i smaken.Dilloljan gav en härlig smak, det blev lite mer sting av den. Primörsalladen tyckte vi alla också var god,dottern min åt mest av salladen. Till sommaren kommer vi att tillaga rätten och då grilla laxen istället för i ugnen. Mycket gott och lätt att laga.

    Katarina

Testa liknande recept