Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Lax i ugn

(344)
60 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Fräsch ugnsbakad lax med frisk smak av citronpeppar i en mild sås av havrebaserad grädde. Till laxen serverar du pressad eller kokt potatis, majs och citronklyftor. Enkel att tillaga och god att äta.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg lax med skinn, färsk och rensad
  • mjölkfritt margarin till långpannan
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk citronpeppar
  • 1 1/2 dl klippt dill
  • 4 dl havrebaserad grädde
Till servering
  • pressad eller kokt potatis
  • majs
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj en långpanna eller stor ugnssäker form med lite margarin. Lägg i laxen med skinnsidan uppåt. Krydda skinnet med salt och citronpeppar. Sätt in laxen i ugnen, långt ner, i ca 25 minuter.
  3. Ta ut laxen, dra av skinnet och krydda ytterligare med salt och citronpeppar och strö över dillen. Häll grädden runt om. Sätt in laxen i ugnen ytterligare 15 minuter.
  4. Till servering: Servera med pressad eller kokt potatis, majs och citronklyftor.

Tips

Denna rätt lämpar sig bra när man har många gäster.