Lax i ugn
Fräsch ugnsbakad lax med frisk smak av citronpeppar i en mild sås av havrebaserad grädde. Till laxen serverar du pressad eller kokt potatis, majs och citronklyftor. Enkel att tillaga och god att äta.
Ingredienser
6 portioner
1 kg lax med skinn, färsk och rensad
mjölkfritt margarin till långpannan
1 tsk salt
3 tsk citronpeppar
1 1/2 dl klippt dill
4 dl havrebaserad grädde
Till servering
pressad eller kokt potatis
majs
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2816 KJ / 670 kCal
Fett42 g
Salt1.64 g
Kolhydrater32 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smidigt att kunna dra av skinnet innan servering 🙂
Rolf
2020-10-14Men vad gott det smakar och jag la till men några tomater oxså. Det smälte i munnen. Tack förslaget!!!😃
Åza
2020-09-07Mycket enkelt och gott!
Eva
2020-07-15