Lax i ugn

Fräsch ugnsbakad lax med frisk smak av citronpeppar i en mild sås av havrebaserad grädde. Till laxen serverar du pressad eller kokt potatis, majs och citronklyftor. Enkel att tillaga och god att äta.

Gör så här
00:25:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2816 KJ / 670 kCal
Fett42 g
Salt1.64 g
Kolhydrater32 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stSmidigt att kunna dra av skinnet innan servering 🙂
Rolf
Men vad gott det smakar och jag la till men några tomater oxså. Det smälte i munnen. Tack förslaget!!!😃
Åza
Mycket enkelt och gott!
Eva
Har lagat detta några ggr och gästerna har tar ofta mer
Örjan
Ska laga den kommande helg
Barbro
Mycket gott,men jag använder skinnfria laxfiléer, gör potatismos och gratinerar samtidigt,har även på lite riven ost! Allt på ett fat!
Agneta
Verkar intressant. Älskar lax
Ing-mari
Mycket enkelt och jättegott smart om det är många som ska äta.
Carin