Lax i het sås

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
4
Lax i het sås

Ett riktigt gott recept på lax. Du serverar den tillagade laxen tillsammans med en riktigt het sås av lök, fänkål, tomater, chili och oliver. Lägg gärna till lite ris eller potatis för mer mättnadskänsla.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Lax i het sås

Ingredienser

4 portioner
600 g  skinn- och benfri laxfilé
1   citron (färskpressad juice)
1/2   citron (finrivet skal)
1   gul lök
1   fänkål (à 300 g)
500 g  krossade tomater
2 msk  konc grönsaksfond
1 1/2 tsk  red hot chili pepper (chiliflakes)
1 1/2 dl  gröna oliver (gärna fyllda med vitlök)
olja
1 tsk  socker
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Gott, men lite mesigt i smak.

Ann-charlotte

2021-07-08

Jättegott, brukar äta med quinoa !

Jeanette

2020-03-28

Supergott!! Godast med färsk pasta till.

Mathilde

2012-11-06

Testa liknande recept

Kall anisinkokt lax
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pastasnäckor med räkor och gravad lax
Betyg 3.2 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad lax med pepparot- och fänkålssås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåmusslor med vita bönor, vitlök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gravlax med fänkålssallad, löjrom och ost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga