Lax i het sås
Ett riktigt gott recept på lax. Du serverar den tillagade laxen tillsammans med en riktigt het sås av lök, fänkål, tomater, chili och oliver. Lägg gärna till lite ris eller potatis för mer mättnadskänsla.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009
Ingredienser
4 portioner
600 g skinn- och benfri laxfilé
1 citron (färskpressad juice)
1/2 citron (finrivet skal)
1 gul lök
1 fänkål (à 300 g)
500 g krossade tomater
2 msk konc grönsaksfond
1 1/2 tsk red hot chili pepper (chiliflakes)
1 1/2 dl gröna oliver (gärna fyllda med vitlök)
olja
1 tsk socker
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott, men lite mesigt i smak.
Ann-charlotte
2021-07-08Jättegott, brukar äta med quinoa !
Jeanette
2020-03-28Supergott!! Godast med färsk pasta till.
Mathilde
2012-11-06