Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax i het sås

Ett riktigt gott recept på lax. Du serverar den tillagade laxen tillsammans med en riktigt het sås av lök, fänkål, tomater, chili och oliver. Lägg gärna till lite ris eller potatis för mer mättnadskänsla.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i 4-5 cm stora bitar. Lägg på en tallrik och pressa över citronjuice.
  2. Skala och finhacka löken. Halvera och skär fänkålen i skivor.
  3. Fräs lök och fänkål 4-5 minuter i olja. Tillsätt tomater, fond, chili och socker. Lägg i laxen med juicen, oliverna och citronskalet. Lägg på ett lock och sjud 5-10 minuter tills laxen är färdig. Smaka av med salt. Servera med ris eller pasta.

För alla

Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 citron (färskpressad juice)
  • 1/2 citron (finrivet skal)
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål (à 300 g)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 1 1/2 tsk red hot chili pepper (chiliflakes)
  • 1 1/2 dl gröna oliver (gärna fyllda med vitlök)
  • olja
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?