Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax i dillsås, sockerärtssallad och rostad mandelpotatis

Lax i dillsås är en festlig och mycket god middagsrätt. Den piffiga sockerärtssallad passar perfekt till och den rostad mandelpotatisen är härligt krispig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj potatisen och skär den i halvor. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnssäker form. Ringla över oljan och blanda om. Krydda med salt och peppar. Rosta ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  3. Koka upp grädden med dill, citronsaft, salt och peppar. Lägg i laxen och sjud under lock ca 6 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  4. Koka sockerärterna några minuter i saltat vatten. Häll av och spola dem kalla. Blanda med salladen.
  5. Servera laxen med sockerätssalladen och rostad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 150 g)
  • 900 g mandelpotatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk citronsaft
  • 150 g sockerärtor
  • valfri sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?